Портал за лаптопа

Полезна информация на тема лаптопи

3 техники в закопчаване на ламинирани плоскости

Ламинираната подова лайсна съдържа HDF. Важен за направата на ламината е дървения материал, такъв обаче е зависим от влажността. В резултат слабостта на дървения материал, наложиха на пазара масово използване на ламинирани плоскости. Монтажът на ламинирани плоскости е свързано с използване на полиетилен от 200 микрона, с това се осъществява плавна връзка между отделните пластове. Като най-съществена и сложна е ролята при етажността на ламинираните плоскости, това диференциално е позволено стига да не задминава разлика от 2 мм в 2 метър от дължината.

От изключително значение при монтажа на ламинат е и паро-изолацията, това от своя страна изисква изолация и инсталация "субстрат". Тогава се избират материали с дебелина от 2,3 мм., а самите те варират пенополистирол или фолио, корк или дърво, полиетиленова пяна. С това се осигурява доба изолация към студ, шум и влага. В избора на по-дебели субстрати се осигурява по-гладка повърхност, всичко до голяма степен зависи от самия производител.

Всеки модерен паркет е оборудван с ключалка, с такава е оборудвана всяка плака. Заключването става лесно и може да е в 3 различни форми. Такива са:

Тип на връзка, от която зависи "дизайн на ламинат"

В зависимост от ламината се решава кои тип връзка да бъде избран. Ламинираните плоскости се подреждат , за да се подредят към следващата. Надлъжно се поставят първите плоскости от ламинат, следва закрепяне на плоскостите една към друга.

Вторият вид връзка се казва "рапир". Типично за нея е едностранното закопчаване. Процедурата трябва да се прави бавно и внимателно, с цел прецизно и качествено свързване.

Третият начин за свързване на laminat плоскости е с пластмасова плоча и вложки.