Как да създадем камина за градината

Външната камина е мечта за много притежатели на градини. Не трябва да се ограничавате само с мечтите си обаче. Ако вече сте направили саниране на къщи, ако в дома сте изградили интериора от подовата настилка до тавани, то време е да помислите за двора и градината.

В нашата външна камина сме вложили около 800 марки за материали и няколко уикенда време за работа. Постигането на подобно нещо, обаче си заслужава всеки миг.

За целта започнете с изкопаването на яма с основа и размери 230/100/80 см. Бетонената смес, от която се излива основата се състои от 1 част цимент; 4 части пясък. Такива се смесват добре и се наливат на мястото. Щом бетонът стегне се започва с изграждането на стените. Най-долният пласт са стените на камината, следвани от издигане на странични стени, средна и задна стена. За да тегли правилно камината, таванът, покрива на димоотвода, трябва да е под определен ъгъл. Трикът е 5-ти тухлен ред от задната стена на камината да бъде с вентилационен камък. Такъв е разрязан бетонен елемент с големина на тухла.

Скарата за печене е разположена в реда от четвърта до пета тухла върху две железа. По този начин огънят има достатъчно пространство. До 13-ти ред на странични и задни стени се строи за височина, двата последни реда на края се скосяват. Отворът за дърва и огън се включва в предния край.

След изработката на бетон и покривна площ на долната част и след изсъхването на бетона за около 24 часа и комина е готов. Той се изтънява отгоре и от двете страни. След като камината вече е изградена може да се снеме и кофражът. Всички фигури се изтръгват внимателно и се запълват със смес от фуги. В долната част се прави зид с клинкери.

Сега вече камината е готова за поставяне на кутията за пепел, скара за печене и цялостния интериорен дизайн по нея е завършен.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.