×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 89

Искате да станете ключар (част2)

Асоцияцията на ключарите съобщи, че обучението за ключари може да отнеме по-малко три месеца и да стигне до четири години, в зависимост от сложността на сектора, в който той или тя възнамерява да работи. В това число не е са включени курсовете които може да изкарате пред лаптопа, най – големият минус при тях е невъзможността да практикувате. Важно е да знаете, че има много видео клипове в които подробно е показано отключване на катинари и планки или направата на резервен ключ за кола.

Стъпка 2: Усилване Професионален опитНякои държави изискват ключари да работят на пълно работно време в продължение на най-малко една година, при лицензиран ключар преди получаване на лиценз от тяхната собствена. Амбициозните ключари могат да се свържат с местните ключарски фирми за да си намерят работа чрез която да завършат стажа си.

Стъпка 3: Снабдете се с ключарски лицензНе на всякъде се изисква ключарите да получат лиценз, но на много места това се прави с цел да се гарантира безопасността на потребителите и професионални стандарти в индустрията. Амбициозните ключари трябва да се консултират със своя държавна ключарска асоциация или местна държавна агенция, за да научат специфичните изисквания за лицензирането в държавата, в която той или тя възнамерява да предлага услуги.

Стъпка 4: Спечелете Професионална сертификацияНяколко нива на доброволна професионална сертификация са достъпни за ключари чрез ALOA; Регистриран Ключар (RL), Certified Registered Ключар (CRL), Certified Professional Ключар (CPL) и Certified магистър Ключар (CML). Съществува изпит за всеки един от тези сертификати, като и кандидатите трябва да преминат всеки изпит с резултат от 70% или по-висок, за да спечелят сертифицирането. Холдинг сертифициране може да помогне на ключар да се открои като професионалист в областта и да повиши доверието на клиентите в него.


Стъпка 5: Продължаване на образованиетоМакар и да не е необходимо продължаване на образованието, ключарите могат да се възползват от специализирано обучение и образователни възможности, предлагани от производителите на брави, ключарски асоциации и ключарски училища. У нас подобен вид курсове мога да се изкарат в София и Пловдив. Продължаването на образованието може да помогне на ключар да разшири своята сфера на експертиза да се запознае с нови технологии и закони в областта. За сертифицирани ключари, които искат да печелят по-високо ниво на сертификация, като CPL, които искат да се превърне в CML, продължаващо образование може да им се даде възможност да се научат на необходимите умения, за да се държат изпита за сертифициране.
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.