Включване на лаптоп в автомобил

Лаптопите са мобилни компютри. А именно като такива, ние желаем да бъдат на линия по всяко време. Т.е. да не зависим от нуждата от редово зареждане на батерията. За съжаление все още не са измислили лаптоп със слънчев панел на капака, което всъщност може да е добра идея. За разлика от това, на пазара има решения които ще ви помогнат да зареди вашия лаптоп в автомобила.

Както знаете, зарядното на лаптопа работи на 220 волта, а това в автомобила е доста по-ниско. Необходима е електрическо средство което да преобразува ток на акумулаторна батерия от 12 волта на 220. Има още един проблем който се решава чрез това което предлагаме ние – тока в автомобила е постоянен, а този в домашната мрежа където обикновено зареждаме лаптопа е променлив. За наша радост има решение и на двата проблема, така, че дори да пътувате дълго време да може да заредите вашия лаптоп директно в автомобила без да търсите контакт или място където да го включите.

В новите автомобили се добавят какви ли не екстри и като нищо след време да пуснат модели с вградено устройство за директно включване на консуматори изискващи 220 волта и променлив ток. Все пак към днешно време доста от електрониката която ползваме работи с такива параметри и е хубаво да имаме възможност да я ползваме дори когато сме на път.

Тези устройства за които писахме до сега може да се използват за всичко, не само за лаптопи. Ако имате каравана и сте решили да прекарате няколко дни в планината, решавате проблема със всичко което искате да включите. Веднъж закупили такова устройство, вие няма да има какво да не може да захраните. Имате 12 волта и 220 които са най-използваните параметри и това е голямо удобство. Някой от по-големите любители може да монтират поставка за уред чрез който да следят даден параметър по системата. Но както започнахме статията с това, че вече има възможност да зареждате вашия лаптоп в автомобила, ще завършим като кажем, че освен лаптоп, може да включите и допълнителна апаратура.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.