Колко трае живота на батерията на лаптоп

Съхранявайте батериите правилно, така ще я имате за по-дълго. Всеки един акумулатор или батерия има определен брой часове на работа. По не по-различен начин стоят нещата и с батерията на вашия лаптоп.

Ако батерията ви ще бъде от полза за известно време, изключете и я съхранявайте на хладно и сухо място. Леко нестандартен подход, но значително повишава производителността.

Наред с това някои специалисти по технологии съветват батерията на лаптопа да бъде изваждана, в случай, че устройството е включено в мрежата.

Не съхранявайте батерията с метални предмети, които могат да се движат или да доведат до късо съединение на клемите. Литиево-йонните батерии не са оценени за работа при хладилни температури, така че нека батерията седи извън хладилника за най-малко един час преди да я използвате отново. Литиево-йонните батерии не се окисляват поне, когато бъдат съхраняват при по-ниска температура и в суха среда.

Никога не съхранявайте литиева батерия с ниско напрежение. Зареждайте батериите след складиране и изваждане от лаптопа.

Почистването на контактите на батерията ще удължи живота й. С течение на времето, контактите може да акумулират замърсявания, които намаляват ефективността на трансфера на енергия. Почиствайте ги с памучен тампон и триене или изопропилов алкохол. Ако контактите са две различни метални пластини като злато и калай, то добре е да ги предпазите от поява на корозия. Почистване на корозията от контактите често изисква разтворители като ацетон или лакочистител. Бъдете внимателни: тези разтворители разтварят пластмаса, така че използвайте Q-Tip, за да не се повреди корпуса на акумулатора или лаптопа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.