Как да зареждате батерията на лаптопа

Зареждате батерията правилно, в съответствие с вида на своя лаптоп и въпреки това се опасявате, че животът й не трае достатъчно дълго. Вече всички нови лаптопи разполагат с литиево-йонни батерии, докато по-старите са имали батерии от никел. Прочетете етикета на гърба на батерията или в техническите спецификации в ръководството, за да се определите това.

На основата на никел батериите не страдат от неразбрани феномен, известен като "ефект на паметта". Дори в интернет може да се открие информация за терминът "ефект на паметта". Той е широко митологизиран да опише всички начини на влошаване на NiCd и други химични процеси.

Ако зареждате батерията частично достатъчно пъти, в крайна сметка тя ще "забрави", да се зареди напълно. A никел-базираните батерии, страдащ от ефект на паметта могат да бъдат възстановени, което изисква батерията напълно да е разредена. След това напълно се презареждат понякога по няколко пъти, за да бъде изцяло възобновена. Съответната продължителност на времето между възстановяване варира. Добро правило е да се следва за никел-клетъчна батерия. Такава се среща при някои телефони. Тя изисква да бъде изтощена напълно веднъж на всеки две до три седмици и само когато имате зарядно на разположение. По сходен начин и батерията на лаптопа изиска своето използване. Включеното постоянно в контакта устройство не е най-добрия начин за запазване батерията на лаптопа.

Независимо от вида на батерията, използвайте само специалното за вашия лаптоп зарядно. Такова няма да причини на батерията да се нагрее прекалено.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.