Батерията на лаптопа е изтощена – какво да правя

Инициализиране на нова батерия това е един от начините да спасите старата батерия на лаптопа. Новите батерии трябва да бъдат напълно заредени, преди първото им използване, за да се получи максимален капацитет. Батерии с никел трябва да се таксуват на 16 часа първоначално и преминават през 2-4 часа на пълно зареждане. Пълният цикъл на разряд от съществено значение за литиево-йонните батерии. Такива трябва да се зарежда за около 5-6 часа. Не обръщай внимание, когато сензорът за измерване показва напълно заредена, това е нормално, но не може да се приеме за точна информация, ако батерията не се инициализира.

Избягвайте напълно изтощаване на литиево-йонна батерия. Въпреки, че някои специалисти в това отношение дават двузначни отговори. Така например ако ползвате постоянно лаптопът си в режим включен в контакта, това води до по-бързото амортизиране на батерията. Реално последната е за моментите, когато нямате контакт с електрическата мрежа, целта е да държите вашият преносим компютър в режим на работа.

Когато индикаторът на батерията показва напълно зареден, спокойно може да си позволите лаптопът да е изключен от контакта.

Добре е да се знае още, че литиево-йонните батерии, както и повечето акумулаторни батерии, имат определен брой заряди в тях.

Малко нестандартна, но много приложима тактика е батерията да се поставя за известно време на хладно в хладилника. На това място вашата батерия ще издържи най-дълго, ако се използва в близост до стайна температура и не се носи с дълго излагане на високи температури. Прекалено топлото време, излагането на пряка слънчева светлина и други фактори допринасят заряда й да се изхабява по-бързо.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.