Практичност и функционалности в съвременния лаптоп

Едва ли някой ще отрече, че преносимият компютър не е истинско чудо на технологиите. Той има редица предимства и това улеснява живота и ежедневието, че малко са онези, които биха помислили за рисковете му. И все пак е добре да сме запознати, когато става дума за здравето.

След направени множество изследвания, учените достигат в общи линии, до едно твърдение, а именно – компютър, лаптоп, таблет, мобилен телефон и дори микровълнова са еднакво опасни за здравето на човек. Това се дължи на факта, че всяко устройство излъчва вредни електромагнитни вълни. Според тях всички те влияят на нервната ни система, а от там отслабват имунитета, половата система и други органи и системи.

За да се предпазим от подобна вреда, специалистите съветват да ползваме лаптопа разумно.

По възможност да поставяме монитора в ъгъл, така електромагнитните лъчи се разпръсквали в различни посоки, вместо да бият в отсрещна стена и да се връщат обратно към нас.

Да изключваме на моменти лаптопа и да го оставяме в режим „спящ“.

Монтирайте си и система блог, която да не позволява непосредствена близост с лаптопа.

Корпусът на лаптопа, трябва да е покрит добре, за да не пропуска излъчване. Обикновено най-съвременните модели лаптопи са създадени с всички необходими защити и все пак въпроса трябва да бъде разгледан, преди покупката им на пазара.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.