Време за почистване на клавиатурата

Дали на компютъра или на лаптопа, клавиатурата се нуждае от редовни грижи и поддръжка. Специалистите открили, че това са местата, където се задържат най-голям брой микроби. Едни от тях са пренасяни само, чрез въздуха, а за други пръстовите отпечатъци изиграват лоша шега. Каквато и да е истината микроорганизми и бактерии има навсякъде и за технологиите трябва да се грижим постоянно.

Лошата новина е за клавиатурата на лаптопа. Тя може да бъде ужасно мръсна, защото има специфичен начин на монтаж, а това често създава затруднения около почистването й. Клавиатурата на лаптоп или компютър може да е дори по-мръсна от дъската на обществена тоалетна чиния. До подобно твърдение стигнали група учени от университет в Аризона, които след множество изследвания, установили, че клавишите, по които пишем са на трето място в класацията за най-мръсни места в офиса. След тях се нареждат телефоните и бюрата в офиса.

Една чикагска болница установила подобни неща и в ежедневните ситуации, на които сме подложени.

Специалистите съветват клавиатурата на лаптоп, компютър и дори мишката да се почистват редовно с антибактериални кърпи. Преди това обаче е добре да „поизтупаме“ внимателно устройството.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.