Прахта - враг номер едно на лаптопите

Най-често от всичката домашна техника, лаптопите се носят за почистване. Причината е много проста – за тях е от жизнено важно значение да няма прах за да работят добре. Компютрите също събират изключително много боклук, но тъй като пространството при тях е доста по-обемно, собствениците не се сещат редовно за този проблем.

В лаптопите пространството е изключително ограничено и елементите са буквално на милиметри един от друг. По тази причина не може да се говори за наличието на никакъв прах. Всеки лаптоп има по няколко отвора чрез които се охлажда и постъпва студен въздух. Но през тях навлиза и голямо количество прах – той няма къде да отиде и се наслоява върху електрониката.

След като бъде покрита с прах, тя вече не може да се охлажда както е предвидено и в най-добрия случай ще откаже да работи докато не бъде почистена. Разбира се има и много по-лоши стечения на обстоятелствата като изгорял процесор или цялата дънна платка. Цените на услугите по почистване на лаптопи са най-разнообразни, но колкото и да дадете за тази услуга, знайте, че си е струвало.

Почистването на прахта от лаптопите е важно и не бива да бъде неглижирано от нито един компютърен потребител. Както вече стана ясно в началото на тази статия, при лаптопите най-лесно си проличава кога започва да забавя своята работа. Доброто охлаждане е ключово за бързодействието и леката работа. Вентилаторните подложки са едно чудесно допълнение към нуждата от вентилиране на лаптопа. Но ако той не бъде почистен, дори подложката няма да успее да му помогне.

В специализираните магазини има най-различни препарати за почистване на дисплеите на лаптопите. Задължително минете през един такъв магазин за да видите какво се предлага. Друг елемент който трябва да почиствате редовно е клавиатурата. Използва се много често и между бутоните винаги се задържат най-различи боклуци. За почистване в тези фуги са създадени дои специални прахосмукачки, но вие може да използвате и най-обикновена с намалена мощност.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.