Време за работа на захранващ режим от батерия при лаптопи

По мнение на специалисти, а и да не сме такива сами сме се убедили, че времето за работа на лаптопите в режим захранване от батерията е твърде кратък. Когато е съвсем нов портативният компютър може да изкара с 5-6 часа на работа, захранван от батерията му, но с времето, употребата и куп други фактори тя се износва. Може да се окаже, че след не повече от 2 години постоянна работа с лаптопа, батерията му е за смяна. Тук не бива да се изпуска и факта, че за този период от време, често гаранционната карта на лаптопа вече изтича и в повечето случаи собственика му е принуден сам да отдели допълнителни средства за нова батерия на лаптоп. Съществуват много твърдения за правилен метод на съхранение батерията на лаптопа, един от тях е, чрез изваждането й докато е включено устройството в контакта.

Ясно е, че батерията е и най-слабото място за тази иновативна техника.

За да не стигате до моменти, в които да се налага да търсим всеки път захранване, чрез тока, може сами да допринесем за намаляване разхода на захранване.

Последното става, чрез икономичния режим за осветление, така нареченото „заспиване“ на лаптопа и редовна дефрагментация на твърд диск. При забързване на хард диск, то времето за разчитане на данни се намалява. Добре е и да се знае, че за работата на твърд диск е трябва не много енергия. Чрез редовна дефрагментация, лаптопа работи по-ефективно и увеличава продуктивността на цялата система.

Свеждайки режима на осветление и яркостта на лаптопа до минимум, може да получим нови часове за работа, а нивата на консумация да са насочени към самия процесор. Така запасите от мощност са значително по-големи и може да се работи комфортно, дори чрез икономичен режим. Интересното е и, че някои производители залагат на функции за автоматично намаляване на консумацията нужна за екрана. Съществуват съвременни технологии, които могат да намалят консумацията от 20 до 25% при минимален разход за качество на изображението.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.