Силни страни на лаптопи

Сравнявайки лаптопите с настолната машина или таблета, се оказва, че имат множество предимства, както и недостатъци. Тук ще се спрем главно на силни страни на лаптопа и без никакви скромности, а в следващата тема ще разгледаме и слабите им характеристики.

Вземайки под внимание множеството марки и модели лаптопи, всеки от тях си има своите индивидуални характеристики. Обратно на очакванията за лаптоп можем да кажем, че те задминават значително компютъра в много отношения.

В първите години от появата си лаптопите си бяха самият лукс, за разлика от днешно време, когато у дома всеки има по 2,3 и повече лаптопа. Специалистите съветват да не се взима лаптоп, ако той ще служи за по-тежки програми като игри, например. Въпреки, че съществуват множество лаптопи, които освен високата цена на пазара от няколко хиляди, позволяват сваляне на тежки и обемни игри. Тук вземайки под внимание и факта, че батерията им не издържи повече от 5 до 6 часа, то не е много уместна самата инвестиция.

Сред силните страни на лаптопи се нарежда комуникативността и мобилността им. Това ги прави и по-предпочитани сред настолните компютри. За всеки, който прекарва по-голяма част от времето си в път, а работата му е в движение, то лаптопа си е добра инвестиция.

На следващо място в силните страни на лаптопи се нарежда тяхната портативност. Лаптопите са малки и компактни, това ги прави удобни за ползване навсякъде и по всяко време. Те не изискват специално бюро, нито помещения. При тях клавиатура, мишка, монитор са на едно.

Плюс на лаптопите е и възможността да се свързват с Интернет връзката безжично, за разлика от компютъра, който налага нуждата от кабел.

Не съществуват на пазара модели лаптопи без наличие на безжична мрежова карта. Последното спестява излишно раз пробиване на дупки в стената. Това, че лаптопа не иска кабел, а само рутер спестява мъките от изгаряне при евентуално късо съединение. Последното е много опасно при компютърните технологии.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.