Консумативи за лаптопи

За изминалите десет години лаптопите се превърнаха в равноправен заместител на настолния компютър. Те имат сходни компоненти, с тези на настолната машина, но и по много отношения далеч задминават своите събратя.

Дори погледнато от позиция на мобилността – тежест, размери и възможност за лекота в работата, компонентите на лаптопа го поставят на крачки пред настолния компютър.

Днес хората все по-масово осъзнават и се насочват в избора на лаптоп с компоненти и технически характеристики, които се доближават до тези на настолния компютър.

Това, което може да се каже само с няколко думи за всекли един лаптоп е, че той създава удобства има модерна визия и може да замести изцяло настолния компютър.

Компоненти на съвременните лаптопи определят и малката консумация на електричество. Благодарение на приложената към всеки лаптоп батерия, която може да издържи в режим без захранване е от 2 до 3 часа. Това определено намалява разходите за ток.

Наред с икономичността лаптопите са по-тихи, това също е важен компонент от същността им. Освен това лаптопите има и с доста тежки  софтуери за работа, и програми като Photoshop, Blender, adobe и т.н не представлява трудност за тях.

Поради многото технически характеристики равняващи се и задминаващи тези на настолния компютър, компонентите на лаптопа са значително по-скъпи. От тук се определя и пазарната им по-висока стойност, частите и ремонтните работи, в случаи на такива. Като пример може да дадем:

Ако един лаптоп на пазара струва 600 лв, то цената на настолен компютър със същите параметри на лаптопа ще е три пъти по-ниска.

Поради малък монитор и съвместимостта на всички – мишка, клавиатура, батерия, микрофон, камера, монитор, лаптопа може да се нарече значително по-сложна машина, в резултат от разположението на всички компоненти.

Като заключение нека добавим, за всички, които за първи път избират своя лаптоп да се насочат към известни марки, да се посъветват със специалист и най-вече да избират компонентите и параметрите на лаптопа, според това, за каква цел ще им служи портативния компютър.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.