История на раницата

Историята и поява на раницата

Знаете ли, че раницата, която използваме всички в ежедневието, датира от древни времена.

Разбира се, модните раници 2020 г. много се различават от предшественика си. В края на краищата първата такава чанта е открита от археолозите и се приписва от тях на примитивния човек, живял в алпийските планини. Впоследствие учените й дадоха името Ези.

Раницата му приличала на мека квадратна кутия, ушита от кожа и монтирана, върху дървена рамка. Човекът от епохата на халколита, също носел тежестта на гърба си, като по този начин разпределял товара, върху цялото тяло. Археолозите открили подобни структури при разкопки от погребения, разположени на различни места и принадлежащи към различни епохи.

Първите документи, свидетелстващи за прототипа на модерната раница, са сред американски записи от втората половина на 17 век. Те говорят за задължителен артикул за носене на дажби и други принадлежности, като част от пехотните униформи.

Военните раници достигат индустриални размери още през 1904 г. Тогава норвежецът Оле Берганс регистрирал първия си патент. Продуктите му имали удобна практична форма и били ушити от леки материали, така се увеличила възможността за правилно разпределение на товара и количеството на товара. Военните раници се превърнали в прототип на модерен аксесоар.

Как да съчетаем раница с облеклото

Модата за кожени якета и дръзки комбинации от метал, многобройни нитове и ципове диктува нова логична тенденция - кожена раница. Тя се вписва идеално в байкерския шик вид. Наред с това аксесоарът е прекрасно допълнение към небрежния външен вид, който подчертава не само ежедневния комфорт и практичност, но и женствеността. В зависимост от самия модел, раниците могат да се носят с абсолютно всяко нещо.

Например, кожена раница, която се превърна в основната тенденция на сезона, върви добре с дънки и джъмпер с принт, както и с памучна рокля-сарафан. Така за обемните раници-чанти добре подхождат спортния и уличен стил.

Малка, спретната раница е подходящо допълнение към бляскавото облекло. Като алтернатива на стилен аксесоар или любима чанта с верига, този аксесоар ще подчертае желанието на всяка привърженичка на модата. Модерните раници от 2020 г. са създадени, за да посрещнат актуалните тенденции. Те ще оформят вашето изображение, вземайки предвид законите на цветовите схеми.

Важно правило, при подбора на раници за сезона е, че не трябва да вземете зелена раница, ако в основния комплект, вече са използвани повече от три други нюанса. Така рискувате да изглеждате цветни и нелепо. За сметка на това, обаче опцията за ярък печат ще постави чудесен акцент за солиден външен вид.

Източник: онлайн магазин Зое Топ

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.