Мога ли да спя за кратко време

За съжаление, повечето хора се оплакват от лошо здраве, поради липса на сън или липса на време. Второто признание би могло да се нарече правилно, ако прекарвате много време пред своя лаптоп или мобилен телефон.

Със сигурност всеки е имал случаи, когато е било трудно да заспи или е трудно да се откъснеш от седенето пред монитора. Не е изненадващо, че след такава нощ се чувстваме не само уморени, но дори и някак счупени. Особено проблемът с невъзможността да се заспива засяга дизайнерите и програмистите, чиито дейности обикновено са пряко свързани с компютъра. За да го решите, трябва да знаете теорията: Лека нощ: как да се предпазим от кошмари и идеята за правилния сън. За целта, добре е да се вслушате в съответните съвети.

Теория за съня

Много хора смятат, че 8 часа сън е нормално за възрастен. Това е грешка, защото, за да можете да заспите спокойно, трябва да посветите поне 6 часа сън на ден. Помнете, може би ви се е случило, че сте надвишили нормата и след десет часа на възглавницата сте се чувствали далеч от най-добрия начин. Ще научите как да получите достатъчно сън, като се запознаете с редица правила. Спазването на такива е необходимо, така че сънят да бъде не само правилен, но и ефективен.

Характеристики на фазите на съня

Към първата фаза на съня експертите приписват лека дрямка. Към втория - пълен сън, който в същото време не е дълбок. Тук понякога можем да проследим някои изблици на мозъчна дейност. Така за съня са нужни известна степен на покой и време да заспите. Следващата фаза е дълбок сън. Тази фаза се счита за най-важната. Именно по време на нея, тялото има възможност за пълно възстановяване на силите. Отпуска се, сърдечният пулс става бавен, а телесната температура леко пада. В този случай мозъчната активност почти напълно отсъства. Четвъртата е фазата на сън REM. Учениците по време на него започват да се движат активно и в повечето случаи, именно тогава виждаме сънища. Какво ни говорят сънищата, може да узнаете и като последвате линка.

Подобен цикъл се провеждал многократно. В първия от тях фазата на дълбок сън е най-голямата, но с всеки нов цикъл времето, отредено на фазата на REM съня, се увеличава.

Как да спим за час? Това реално ли е?

Може ли да получите достатъчно сън за един час? Защо да не поспим през деня, ако има такова желание и, разбира се, възможност. За да може това да увеличи жизнеността ви, трябва да попречите на тялото да навлезе във фазата на дълбок сън. Опитайте се да не спите повече от час следобед, или още по-добре, ограничете се до 20 минути.

График на съня

Що се отнася до нощния сън, може да получите достатъчно сън за 6 часа, като спазвате постоянен график. Ставайте по едно и също време, всеки ден. Идеален вариант би бил, ако може да приложите това правило и през уикендите.

Зареждане

Сериозните сутрешни упражнения и контрастен душ, след него ще ви придадат жизненост и ще повишат ефективността на тялото.

Осветление

От момента, в който се събудите, осветлението, около вас трябва да бъде много ярко. Разбира се, най-добре е, ако е слънчева светлина. Работното място, също трябва да е добре осветено, така че светлината да унищожи хормона мелатонин, който ви кара да искате да спите много по-малко.

Напитки

Пийте вода в необходимото за организма количество и се откажете от алкохол, никотин и различни енергийни напитки. Също така, изключете кофеина от диетата си. Употребата му може да доведе до факта, че тялото с течение на времето вече да не може да се настройва.

Имайки предвид всички функции и прилагайки съветите в комплекс, може да намалите времето за сън, като същевременно го правите правилно и полезно. Така ще подборите не само качеството на съня си, но и самите сънища. За тях четете на sanovnika.com.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.