10 предимства на дългите публикации

Според Тим Ферис „винаги ще има нужда от дълго и висококачествено съдържание.“ Краткото съдържание дава незабавен краткосрочен резултат, но дългото съдържание ви позволява да установите силна връзка с публиката и да бъдете класирани в търсачките. Тези маркетолози, които публикуват дълги публикации, привличат повече посетители и повече трафик.

  1. Най-добрата инвестиция на време и пари

Представете си, че ще спазвате диета, за да отслабнете. В продължение на две седмици ядете здравословни храни и спортувате два часа на ден.

 Чувствате се отлично. И отслабвате. В края на втората седмица спирате да се занимавате с физическа активност и се връщате към старите си хранителни навици.

Разбира се, предишното ви тегло ще се върне, ефектът от упражненията ще изчезне.

Не е изненадващо, че същото се случва и със съдържанието. Независимо какво правите, маркетингът на съдържанието отнема време и пари. Ако платите на някого да запълни социалните мрежи със съдържание и след това спрете да го правите, резултат няма да има. Губите само парите и ресурсите си.

Постоянно разпределяйте средства за създаване на дълги публикации, които ще увеличат броя на читателите и кликванията. Поставете солидна основа за подходящо, вечнозелено съдържание. Потърсете професионални услуги и си гарантирайте, че работата ще бъде свършена перфектно.

  1. Дългото съдържание кара читателите да мислят

За да задържите вниманието и интереса на потребителите за дълго време, трябва да подготвите основен материал, който ще се справи с належащите проблеми и ще предложи начини за тяхното разрешаване.

Не си мислете, че ако живеем в епоха на бързо забавление, тогава дългият пост няма да привлече потребители. Точно обратното. Нийл Пател направи малък тест за Crazy Egg. Той открил, че съдържанието с 2400 думи дава по-добри резултати: това важи дори за репост!

В допълнение можем да кажем, че дългите публикации могат да подобрят доверието у компанията.

  1. Съдържанието се променя непрекъснато.

Тъй като напредъкът на търсачките не стои неподвижно, качеството, уместността на съдържанието нараства всяка година. В този случай „дългото“ съдържание е мощно оръжие.

Когато създавате дълга статия, ще имате време да я модифицирате и да я приспособите към бързо променящите се тенденции. А това означава, че вашата компания винаги ще бъде в тенденция.

  1. Дългото съдържание е основата на маркетинга

Всеки дом се нуждае от солидна основа и всяка маркетингова стратегия се нуждае от качествено съдържание, което ще бъде ценно за читателите. Краткото съдържание е най-добро за класиране по конкретна ключова дума или фраза. Но ако изобщо не използвате дълго съдържание, съществува опасност да загубите част от потребителите.

Ако искате наистина заинтересовани и активни посетители, тогава дългите публикации вече не са лукс, а нещо от първостепенно значение.

Създадено с цел да привлече интереса на аудиторията, дългото съдържание може да не събере веднага голям брой кликвания, но ще бъде ценно за потребителите в продължение на много години.

  1. Дългото съдържание не пречи на агресивната реклама

В днешната маркетингова реалност най-мразеното нещо за всеки клиент са агресивните продажби. Никой не иска да знае, защо не могат да живеят без това нещо и защо е толкова важно да „купите веднага“! По-често това отблъсква само потенциалния купувач. За съжаление, агресивните продажби са неразделна част от стратегия за създаване на кратко съдържание.

Кратките статии вече привличат вниманието от природата, така че не е необходимо активно да се популяризират, сред потребителите. Има риск да изплашите потребителите и това ще се отрази негативно на продажбите.

Дългите статии, напротив, изискват активна реклама, тъй като не всеки потребител е готов да отдели време за четенето им. Важно е да покажете стойността и уместността на даден артикул, за да бъдете забелязани.

Дългите статии обясняват проблема, помагат на потребителите да се справят с него и насърчават дълга дискусия.

  1. Дългото съдържание е ефективен начин за отразяване на текущите събития.

Мислите ли, че популярните новини могат да бъдат покрити само с кратко съдържание? Всъщност не е така. Вашият блог трябва да следва тенденциите, но това не е необходимо с кратко съдържание.

Използвайки популярни новини, може да създадете дълъг пост, който ще привлече вниманието на широка аудитория и ще засили позицията на сайта в търсачките. 

  1. Дългото съдържание рекламира себе си

Маркетолозите често допускат грешки, когато популяризират дълго съдържание. И ако краткото съдържание се нуждае от агресивна реклама, за да се популяризира, дългото съдържание се рекламира.

Когато създавате висококачествено, внимателно проучено, дълго съдържание и го предлагате на своите абонати, е много лесно да започнете класиране по избраната ключова дума. Можете да увеличите позицията на сайта в търсачките с помощта на дълго съдържание, тъй като с течение на времето то ще събира харесвания и посетители.

  1. Дълго съдържание - добро съдържание

Разликата между дълго и кратко съдържание е приоритет и намерение. Хората, които създават обемни статии, влагат повече чувства и мисли в материала, отколкото тези, които са специализирани в кратко съдържание.

Въпреки, че всички видове съдържание са важни, създаването на дълги публикации изисква постоянство, по-задълбочени познания по темата и способност за анализ. Поради тази причина дългите статии са толкова оценени от читателите.

  1. Дългото съдържание е ефективен начин за привличане на аудитория.

Когато искате да увеличите броя на читателите, не се нуждаете от твърде голяма аудитория. Количеството не означава качество. Интересувате се от хора, които ще се интересуват от вашата концепция и вашето съдържание и активно ще участват в обсъждането на теми, които докосвате.

В този случай дългите статии са най-ефективни. Те привличат малка група хора, които по-късно могат да станат ваши потенциални клиенти.

  1. Дългото съдържание е добро за SEO

SEO е комбинация от различни стратегии, които ще помогнат за подобряване на позицията на сайта в Интернет. Оптимизацията на съдържанието е част от SEO. Съдържанието трябва да бъде качествено, подходящо и полезно за потребителите.

С дълго съдържание може да постигнете страхотни резултати. Дългият пост е по-лесно да побере повече ключови думи, отколкото краткия.

Дългите статии помагат за SEO промоцията, увеличавайки „видимостта“ на сайта в търсачките и довеждайки повече кликвания.

Източник: ИНТЕРПОЛЕЗНО.COM

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.