Стари мебели, каква стойност имат и как да ги оценим

Каква е цената на старите мебели – питали ли сте се някога? А, притежавате ли такива в дома си останали по наследство от баби и дядовци? Ако е така научете каква е стойността им и какво да направите с тяхното отстраняване:

Изминаха много години от момента, в който вашите родители, а може би и баби и дядовци, получиха нов апартамент в града и се разхождаха с удоволствие из общия апартамент. В същото време много неща трябваше да бъдат транспортирани, колкото една малка стая може да се настанят. Въпреки че местата в апартамента са далеч по-малки, често всичко от къщите на село и в провинцията са задръствани с излишни стари неща. Тук: http://hamalski.com/firma-pochistvane-kashta-stari-mebeli  може да намерите контакти на фирма за справяне с всички задръствания.

Сред тях били много вече употребявани мебели, а не нови.

Най-вероятно историята на тези мебели се простира от незапомнени времена. Виждала е няколко поколения жители и съвсем вероятно е била купена далеч преди Великата отечествена война. Тя е преживяла много ходове през своето съществуване, така че няма да навреди на друг, въпреки че собствениците вече са решили да я оставят в боклука. Цени за изхвърляне на боклука има и онлайн.

Ако и във вашия дом има мебели, които вашите са пренесли от къщите на село, с идеята да заменят след вашето раждане, но уви, тези мебели остават в апартаментите, които вие сега обитавате и живеят нови 30 години – то крайно врене е да бъдат изхвърлени.

Мебелите заслужават да се сбогувате с някои от тях като стари шкафове, дъски, маси, но не бързайте, защото рециклирането на мебели може да се осъществи по всяко време, когато искате.

Купени преди много години, мебелите могат да носят някаква стойност, така че не премахвайте мебели без проверка и предварителна оценка на старите интериорни елементи в апартамента. Може би стойността на мебелите ще бъде много повече, отколкото си представите. Ето защо, ако са се появили съмнения или подозрения, например, можете да получите малко пари за тях, трябва да се свържете с експертите за оценяване на предмети от античната категория.

Старата ви мебел носи история, спомняте ли си детството си, гледайки масата или гардероба, радвайте се на тези спомени. Всеки обект се счупва, разрушава и става неподходящ за по-нататъшна употреба. Изключение не са и мебелите, колкото и тъжни и трудни да бъдат, но рано или късно ще поискат почивка. Само от тях е възможно да се извлече някакво количество материални активи в паричен еквивалент. За целта допитайте се и до експертите. След това вашите мебели могат да намерят нов живот в музей или да изпълнят някаква друга историческа функция.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.