Съвети за почистване на нов парцел със събаряне на стара ограда

Ако имате стара ограда, която е била на вашия имот за известно време шансовете с годините да я заварите в добро състояние са минимални. Най-често стри и занемарени къщи и вили имат падащи надолу огради и покриви.

Ако и вие сте нов горд собственик на вила в околностите на голям град, то може да ви се отвори малко работа по стягането на къщата.

Започнете с реставрацията в няколко стъпки:

Най-вероятно ще искате да съборите оградата в някакъв момент. Преди да можете да си осигурите чук и ръкавици, има няколко неща, които трябва да направите. За да се уверете, че проектът ще изгасне, правилно и безопасно. Има няколко стъпки, които всеки добър собственик на къща трябва да научи, преди да прави промени в своята собственост. Някои от тях са юридически стъпки, а други са просто въпрос на здрав разум. Когато започнете да реализирате вашия нов проект, разберете за правилните процедури за безопасност, за да се уверете, че и никой друг няма да пострада.

Преди да започнете с големите промени, трябва да се уверите, че оградата е отстранена. Ако не сте запознати с историята на вашия имот и сте се преместили съвсем скоро, то попитайте вашите съседи, които са били вече там. След това много по-лесно ще може да организирате план за събаряне на ограда.

Другият проблем пред, който може д сте изправени, е, че някои инсталационни проекти са правени без одобрение на града и могат да бъдат на съседен имот. Ако не притежавате оградата, вероятно ще трябва да наемете някои, който да помисли за инсталиране на ограда на вашия имот както и над почистване на двор и парцел.

Други вариант е да обсъдите ситуацията с ближния си и да видите дали той ще бъде готов да събори оградата, така че да можете да инсталирате нова такава.

Независимо от това къде живеете, винаги трябва да се свържете с местните комунални компании, преди да започнете да копаете. Вашите оградни постове са инсталирани няколко фута в земята и не може да са били там в продължение на много дълго време. Ако компаниите за комунални услуги са направили линии в близост до вашата ограда ще трябва да се знаете всичко това преди да започнете разкопаване. Последното нещо, което ще ви трябва сега е наказателна глоба. Потърсете фирма, която да организира всичко около отстраняване на старите стълбове, рязане на клони и дървета, почистване на целия двор.

Важно е да имате план при отстраняване на стълбовете. Ако не сте запознати с това как да го направите, наеме професионален изпълнител. Правилно монтирани огради използват бетон и чакъл в основите на стабилна ограда. Ако не сте сигурни за това как да ги премахнете, наред с това, че може да се нараните, рискувате да увредите вашата или чужда собственост.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.