Видове адаптери за лаптопи

Лаптопите се разчитат на два основни вида захранващи адаптери за енергия: AC адаптер и DC адаптер. Тези адаптери са известни също като зарядни устройства, което може да помогне да конвертирате електричеството от контакта на стената във форма, която е използваема за лаптопи.

AC адаптер

Адаптерът на променлив ток, преобразува променливия ток от стенен контакт намерени в повечето домове за силата DC, която използват повечето малки уреди. Лаптопи, мобилни телефони, компютри и DVD плейъри всички използват DC захранване. Това е вид на мощност, предоставена от батерии, които повечето лаптопи използват, за да продължат да работят, когато собственикът им е мобилен.

DC адаптер

Лаптопите използват DC мощност, така че да не изглежда като DC адаптер необходимост, когато включите в източник на постоянен ток. За това от полза е подходящ вентилатор за лаптоп. Въпреки това, повечето източници на DC захранване осигуряват напрежение, което е твърде ниско за нуждите на един лаптоп. Адаптерът DC мощност изисква да го превърнете в по-високо напрежение, така че лаптопа да се използва за зареждане на батерията. DC захранващите източници се включват в автомобили, търговски обекти по време на полет, както и соларни панели или батерии.

Универсални захранващи адаптори

Друг вариант за собствениците на лаптопи е универсален захранващ адаптер. Тези адаптери са по-скъпи, но могат да се адаптират и да са източник на енергия и напрежение. Теоретично, универсални адаптери могат да работят на всеки лаптоп. Това ги прави доста полезни, особено сред тези, които пътуват често и никога не се знае къде е следващият им източник на енергия. Така може да избегнете ремонт на лаптоп.

Универсални адаптори има в различни видове конектори и широка гама от преносими компютри. Много лаптопи използват различни стилове на конектори, така че може да бъде трудно да се намери най-добрата алтернатива.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.