Как да изберем професионални ножове за ресторанта

В професионалната кухня, професионалната посуда е от изключително значение. И докато вие като собственик прекарвате времето в заявки, работа с контрагенти и доставчици, главният готвач в кухнята на ресторанта се опитва да приготвя специалитетите с ножове, които не вършат почти никаква работа.

Изберете ножове правилно, за да се гарантират хармонични отношения както с главния готвач, така и в работата му и отделеността към нея. Ето как.

Този път при пазаруване, заложете на Personal:

Най-важният фактор е съвместимостта. "Помислете как дръжката се чувства и как тя се вписва в ръката“. Колкото и да не ви се вярва, дръжката на ножа има голяма роля в нарязването на продукти.

Ако тя е твърде малка, може да умори ръката прекалено бързо. Представете си, че в пиковите часове от деня, когато клиентите чакат своите поръчки, готвача ви се „мъчи“ да нареже една салата.

Много готвачи имат любими ножове, които използват за почти всяко рязане. И колкото  да не ви се вярва, "Един наистина добър малък нож може да заколи цяло прасе, ако искате", стига той да е добре поддържан.

На главния готвач може да предложите японски нож с американски стил и двойно острие на скосяване. Някои прибори за хранене, често имат само един откос, което ги прави неудобни за американските готвачи.

Назъбен нож: "Когато започне да губи единия си край, такъв нож лесно може да бъде изхвърлен и изцяло заменен с нов, защото не струва скъпо“

Може да се наложи за вашия ресторант да оборудвате и с някои специални видове ножове. Това в случай, че имате специално меню или съставки, които изискват обезкостяване с нож, приготвяне на риби и морски деликатеси и пр.

"Един добър нож помага с точност и прецизност в критични елементи и е една част контрол".

Нож за безопасност и поддръжка

Важно е да се запазят ножовете и да се съхраняват безопасно. Също така е важно за всеки ресторант да има лесно-достъпни консумативи.

В крайна сметка, изборът на нож е много личен избор. Ето защо повечето професионални готвачи имат свои набори ножове. Запомни тези съвети при пазаруване за твоя:

Намерете един, който ще може да прави за вас всичко, необходимо в кухнята.

Уверете се, че той може да отговори на трудни ситуации с лекота

Време е да опитате нарязване на кубчета, кълцане, дърворезба и рязане на продукти. Те са в основата на дългия отношения с вашите ножове. И точно като намерите идеалният партньор, ще се наложи да изпробвате няколко добри перспективи откриване на перфектния подход. Научете повече за бар-ресторант будас.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.