Храни с високо съдържание на аминокиселини

Аминокиселините се срещат в много различни концентрации и в рамките на различни храни. Като цяло месо, млечни продукти и морски дарове предлагат най-добрите източници на аминокиселини, защото те са богати на протеини. Те са най-добрите хранителни добавки за организма. Въпреки това, растителните производни хранителни продукти също могат да осигурят добър източник на протеини и амино киселини.

Топ източници на животински протеин са говеждо месо; свинско месо; птиче месо; херинга; агнешко месо и пр.

Днес, аминокиселини са в центъра на изследвания в областта на медицината. Това поле описва практиката на оптимизиране телесни функции, предотвратява заболявания, чрез предоставяне на оптимални количества хранителни вещества като витамини, минерали, хранителни, протеини, антиоксиданти, аминокиселини и мастни киселини. От голямо значение е, тези хранителни вещества да са естествени за човешкото тяло.

Ползите от допълването на оптимални количества от тези хранителни вещества за подобряване на здравето и синтеза на протеини са емпирично доказани и публикувани в научни статии и научни списания. Сред много други ключови функции, ползите включват намаляване на загубата на коса, по-добра циркулация, имунитет и плодородие.

Важно е, че областта на Orthomolecular лекарство не е предназначено да замести, а по-скоро се допълва класическата медицина. В допълнение на важни хранителни вещества в големи дози често е безплатна за класическа медицинска терапия и може да намали нежеланите реакции, увеличаване на първичните ефекти на лекарството или просто да помогне за намаляване на рисковете, свързани с лечение.

Примери за ползите от аминокиселините за здравето са намаляване и предотвратяване на загуба на коса.

Аргининът помага за производството на кератин и помага да се намали риска от заболявания, свързани с косопад, чрез повишаване на имунната функция. Научете повече и за kreatin.

Той също така предпазва косата от вредните ефекти на боя за коса и избелване. Приблизително 25% от кератин е направена от цистеин. Няколко изследвания са потвърдили, че добавянето на цистеин може да намали симптомите на андрогенна алопеция, което косвено подпомага със защитата на космените фоликули от оксидативен стрес.

Вторият основен компонент на кератин е L-метионин. Тази аминокиселина е от жизненоважно значение за синтеза на предшественика на колаген, наречена проколаген. Този антиоксидант метионин също помага за предпазване на космените фоликули от оксидативен стрес. Изследванията показват, че ниски концентрации на метионин предизвикат спад в здравето на косата и подобряване на растежа.

Друго проучване показва, че метионин може да има важна роля в забавяне процеса на побеляване на косата, при което косата изтънява.

Съществената амино L-лизин помага за стимулиране на колаген и за укрепване на увредена коса. Космените фоликули също изискват правилно функциониране. Изследванията убедително показват, че загубата на коса може да бъде намалена с лизин 5.

Глицин. Такъв е важен не само за храносмилателната система и централната нервна система, но също така помага за производството на колаген.

Пролинът е не есенциална аминокиселина, която помага за производството на колаген и хрущял, както и поддържането на мускулните тъкани. С протеинови вафли може да набавите една част от нужните количества.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.